Cashmere – dit musthave i garderoben 

Vinteren er for alvor over os, og ikke på den charmerende december måde. Nej på den der tænder-klaprende-røde-kinder måde. Og mens vi ikke kan dulme os med varm gløgg og æbleskiver, så er der noget man faktisk kan gøre for at holde varmen – uden at komme til at ligne michelin-manden. Svaret er cashmere, læs med her hvorfor.

Din elegante redningskrans

Cashmere er en uldform der er kendt for at være silkeblød og super varm. Det vil sige, at modsat de mere kradsende former for uld, så egner denne type sig perfekt til at være på inderste lag, midterste og yderste lag.

Ønsker man at isolere kroppen, men holde fast i sin standard garderobe, er tøj lavet af denne type uld, perfekt, fordi det ikke er tykt og bulky, som nogle uldtyper kan være. Derfor kan du erstatte sokkerne, T-shirten eller undertrøjen med cashmere uden problemer. Du kan også nemt gå med en stilfuld cardigan over en skjorte. Cardiganen er vores allesammens schweizerkniv i garderoben, da den er så versatil og virkelig kan bruges til langt de fleste outfits. Ved at opgradere til en cardigan i cashmere, så har du sikret at du holder varmen samtidig med at du holder looket. Køb en cashmere cardigan fra Otay og find den stil og det udtryk der passer dig.

Vidundermidlet uld

Med de moderne fremstillingsmetoder af tøj, kan man måske undre sig over hvorfor uld stadig er noget vi bruger i vores hverdag, særligt fordi mange forbinder det med noget lidt kikset og ultra kradsende. Men uld er både i modebilledet og også et virkelig bæredygtigt valg til garderoben.

I forhold til udledning af CO2 så er uld et af de materialer som efterlader det mindste klimaaftryk. Det gror naturligt på får og geder, og når ulden er taget af, så gror noget nyt ud. Desuden er det et super holdbart materiale, og køber man god kvalitet, kan det altså være genstande man har til mange års brug.

Derudover, så er det også brugt at mange som døjer med ledsmerter, eller milde gigtformer. Når dine led er varme, så gør de mindre ondt, og på grund af de mange afarter du kan købe uld i, er den nemt at få noget, som du kan bruge i hverdagen, og få mere velvære.

Og så er det jo også super in, veste, Balaclava huer, og halsedisser fylder gader og stræder, og enhver på instagram bliver spammet med mere eller mindre vellykkede udgaver af disse. Så uanset om det er for at være med på moden, eller bare at holde dig varm i kulden, så hop med på uldvognen den er dejlig lun.